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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
09/11/2022 |
Data da última atualização: |
09/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
SIQUEIRA, M. V. B. M.; NASCIMENTO, W. F. do; PEREIRA, D. A.; CRUZ, J. G.; VENDRAME, L. P. de C.; VEASEY, E. A. |
Afiliação: |
MARCOS VINICIUS BOHRER MONTEIRO SIQUEIRA, Universidade do Estado de Minas Gerais; WELLINGTON FERREIRA DO NASCIMENTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO MARANHÃO; DEBORA ANDRADE PEREIRA, UNIERSITY OF WATERLLOO; JÉSSICA GONSALEZ CRUZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; LARISSA PEREIRA DE CASTRO VENDRAME, CNPH; ELIZABETH ANN VEASEY, ESALQ/USP. |
Título: |
Origin, domestication, and evolution of underground starchy crops of South America. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: CEREDA, M. P.; VILPOUX, O. F. Starchy crops morphology, extraction, properties and applications. London: Academic Press, 2023. |
Volume: |
v. 1. |
Páginas: |
p. 17-42. |
Série: |
(Underground starchy crops of South American origin). |
ISBN: |
978-0-323-90058-4 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/B978-0-323-90058-4.00011-6 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This section highlights information about South America’s role in the domestication and evolution of roots, rhizomes, and tubers, and how traditional communities have profoundly shaped the genetic architecture and biodiversity of these plants. It also includes a brief summary of the botanical morphology for each species as a resource for the reader to view this complex but fascinating group of plants. |
Palavras-Chave: |
Canna edulis; Casimirella; Goeppertia allouia; Pachyrrhizus. |
Thesagro: |
Arracacia Xanthorrhiza; Batata Doce; Ipomoea Batatas; Maranta Arundinacea; Planta Produtora de Amido; Solanum Tuberosum; Xanthosoma Sagittifolium. |
Thesaurus Nal: |
Dioscorea; Manihot; Oxalis tuberosa; Tropaeolum tuberosum. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
01/10/2020 |
Data da última atualização: |
18/01/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
REIS, I. P.; ASCHERI, J. L. R. |
Afiliação: |
Isabela Pereira Reis, UFRRJ; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA. |
Título: |
Antioxidant potential and quality characteristics of grape peel-enriched rice-based extruded flour as potential novel food. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: RIBEIRO, J. C. (Org.). Avanços científicos e tecnológicos nas ciências agrárias 4. Ponta Grossa, PR: Atena, 2020. Cap. 14. |
Páginas: |
p. 147-172 |
ISBN: |
978-65-5706-433-7 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Recurso Eletrônico. |
Palavras-Chave: |
Casca de uva; Expansão; Farinha de arroz; Subprodutos. |
Thesagro: |
Absorção; Extrusão; Solubilidade. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/216323/1/Potencial-antioxidante-de-casca-de-uva-e-arroz-por-extrusao-SET-2020.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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